השפעת התאורה על תפקוד השעון הביולוגי

מקור : waldmann.com

VISUAL TIMING LIGHT - VTL

האור מאפשר את החיים כפי שאנו מכירים אותם, מעניק תחושות סיפוק וביטחון ומשפיע באופן ישיר על גופנו. באמצעות המערכת ההורמונלית. בשנת 2002 נתגלו ברשתית העין תאי גנגליון מיוחדים שאינם משמשים לראייה אלא מודדים את עוצמת הבהירות בסביבה, בהסתמכם על עוצמת האור הם מעבירים שדרים אל מרכז השליטה במערכת העצבים האוטונומית ומווסתים תהליכים ביולוגיים בגוף כגון השעון הפנימי שפועל באמצעות ההורמון קורטיזול המיוצר בבקרים ומתכנת את הגוף לפעול ב"מצב יום" ובמקביל בלוטת האצטרובל במוח מגורה לדיכוי ייצור הורמון השינה מלטונין המאט את תפקודי גוף וגורם לעייפות ולשינה.

 

היום המדע יודע כי תהליכים אלה עלולים להיות מושפעים מבחירת התאורה הנכונה, לכן במטרה להבטיח את פעילותו האופטימלית של השעון הפנימי יש להשתמש בטכנולוגיית תאורה מתאימה כגון : שימוש בגופי תאורה גדולים בעלי הארה בלתי ישירה בתקרה או בחלקו העליון של הקיר, בהגברת השימוש בתחום הכחול בספקטרום האור ובפיזור אחיד של האור .

טכנולוגיית   VISUAL TIMING LIGHT - VTL מיושמת ב מוצר תאורה חדשני בשם Pulse VTL אשר פותח ע"י חברת Waldmann הגרמנית בשיתוף עם אוניברסיטת מינכן. Pulse VTL הנו מערכת ניהול תאורה ביודינמית לעמדות עבודה. המערכת כוללת חיישנים וגוף תאורה המדמה את תאורת היום הטבעית באמצעות שינוי צבע האור ועוצמת התאורה במהלך היום בהתאמה לשינויים בתאורת היום הטבעית.

באמצעות עוצמת תאורה מוגברת המשלבת גווני זהב בשעות הבוקר תורמת המערכת להגברת יצור הורמון הקורטיזול המסייע לתחושת העירנות, בהמשך היום מספקת המערכת תאורה ניטרלית שעצמתה מופחתת בהדרגה בשעות אח"הצ לתאורה חמה ומרגיעה התורמת להתחלת יצור הורמון המלטונין.

אספקת תנאי תאורה טבעית בסביבת העבודה מונעת שיבושים בפעילות השעון הפנימי ובכך יוצרת שיפור מתמשך בתנאי העבודה של העובדים תורמת לבריאותם ולפריון העבודה.

logo בניית אתרים